Op  27 maart 2017 om 11.00u  start Oefentherapie Cesar Hoevelaken in samenwerking met Sigma Nijkerk de cursus Vitaal ouder worden in de Kopperhof/ Stoutenborgh ,Sportweg 25 in Hoevelaken. De cursus bestaat voorlopig  uit 8 lessen. De kosten zijn 40 euro.

Bij voldoende belangstelling zal de cursus het hele jaar te volgen zijn vanaf september 2017.

Iedereen wil graag zo fit en zelfstandig mogelijk oud worden. Nu heeft niemand dat helemaal in eigen hand, maar toch kun je er zelf veel aan doen. Door voldoende en verantwoord te bewegen en te voorkomen, dat je valt.

Tijdens deze cursus ligt het accent op behouden en verbeteren van spierkracht en mobiliteit, conditie , coördinatie en reactiesnelheid, balans  en het uitvoeren dagelijks houdingen en bewegingen op een verantwoorde manier.

De cursus is bedoeld voor iedere oudere , die hieraan wil werken in een groep onder deskundige begeleiding.

De cursus kan een aanvulling zijn op de cursus Valpreventie, waarin u zich bewust bent geworden hoe u het vallen kunt voorkomen. U heeft ervaren dat door bewegen  uw spieren versterkt en soepeler kunnen worden. Daarnaast heeft u gewerkt aan coördinatie en reactiesnelheid. Dat heeft een gunstig effect op uw balans, waardoor het valrisico vermindert.

In een enkele les zal er informatie door Sigma verstrekt worden , die van belang kan zijn voor ouderen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op telefoonnummer 033-2474830 of door een e-mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.