Sinds juni 2017 ben ik lid van het artrose netwerk.  www.artrose-netwerk.nl

Op  27 maart 2017 om 11.00u  start Oefentherapie Cesar Hoevelaken in samenwerking met Sigma Nijkerk de cursus Vitaal ouder worden in de Kopperhof/ Stoutenborgh ,Sportweg 25 in Hoevelaken. De cursus bestaat voorlopig  uit 8 lessen. De kosten zijn 40 euro.

Bij voldoende belangstelling zal de cursus het hele jaar te volgen zijn vanaf september 2017.

Iedereen wil graag zo fit en zelfstandig mogelijk oud worden. Nu heeft niemand dat helemaal in eigen hand, maar toch kun je er zelf veel aan doen. Door voldoende en verantwoord te bewegen en te voorkomen, dat je valt.

Tijdens deze cursus ligt het accent op behouden en verbeteren van spierkracht en mobiliteit, conditie , coördinatie en reactiesnelheid, balans  en het uitvoeren dagelijks houdingen en bewegingen op een verantwoorde manier.

De cursus is bedoeld voor iedere oudere , die hieraan wil werken in een groep onder deskundige begeleiding.

De cursus kan een aanvulling zijn op de cursus Valpreventie, waarin u zich bewust bent geworden hoe u het vallen kunt voorkomen. U heeft ervaren dat door bewegen  uw spieren versterkt en soepeler kunnen worden. Daarnaast heeft u gewerkt aan coördinatie en reactiesnelheid. Dat heeft een gunstig effect op uw balans, waardoor het valrisico vermindert.

In een enkele les zal er informatie door Sigma verstrekt worden , die van belang kan zijn voor ouderen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op telefoonnummer 033-2474830 of door een e-mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Per 1 juli 2008 is het mogelijk om u direct aan te melden zonder verwijzing van de huisarts of specialist.

Bent u wel eens gevallen? Bent u bang om te vallen? Wilt u voorkomen dat u valt?

Meld u dan aan voor de Cursus Valpreventie

De start is op Maandag 9 januari 2017 om 11.00u  in de Kopperhof/Stoutenborgh ,Sportweg 25 in Hoevelaken

De cursus bestaat uit 10 lessen voor 50 euro.

Er zijn steeds meer ouderen die vallen en bijna de helft van de ongelukken gaat gepaard met lichamelijk letsel. Het kan zijn dat deze informatie u angst aanjaagt en dat u daardoor niet meer naar buiten durft. Dat is alleen niet de oplossing, want de meeste valincidenten vinden thuis plaats en de kans op vallen wordt groter indien u uw lichamelijke activiteit beperkt.

Een middel om het vallen te voorkomen is te zorgen voor voldoende beweging. Daarmee behoudt u spierkracht en coördinatie wat een hoop problemen kan voorkomen.

Tijdens de cursus wordt u bewust gemaakt hoe u het vallen kunt voorkomen. U krijgt praktische tips om risico’s op vallen te verminderen. Naast het informatieve deel gaat u ook bewegen waardoor u uw spieren versterkt en uw evenwicht verbetert.

De cursus wordt gegeven door Oefentherapie Cesar Hoevelaken in samenwerking met Sigma Nijkerk.

Aanmelden : 033-2474830 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sinds mei 2013 is onze praktijk auditproof bevonden door de zorgverzekeraars, die vallen onder het Achmealabel. 

Wij volgen bij- en nascholingen om onze kwaliteit te kunnen waarborgen en voldoen hiermee aan de eisen van het Kwaliteitsregsiter voor Paramedici.

 

Wij werken samen met huisartsen, praktijkondersteuners, gespecialiseerde verpleegkundigen, ergotherapeuten, podotherapeuten en fysiotherapeuten in Hoevelaken en omgeving.